En stor insats pågick för att få kontroll över den omfattande branden. Hör mer om polisutredningen som följde i klippet ovan. Foto: SVT

Efter stora skogsbranden utanför Mora – förundersökning läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen rörande branden i Bonäs utanför Mora läggs ner. Trots undersökningar på platsen så är det fortfarande oklart vad som orsakat branden.

Redan morgonen efter att branden upptäckts och intensivt släckningsarbete påbörjats så inleddes en utredning om allmänfarlig vårdslöshet.

Men efter några veckors utredning kommer ärendet nu läggas ner.

– Det är okänt om det är en olyckshändelse eller medveten handling, var det har skett eller på vilket sätt, säger förundersökningsledare Bengt Jandorff vid polisregion Bergslagen.

Det var på kvällen den 13 juni som branden spred sig snabbt i skogen. Helikoptrar, räddningstjänst och folk i trakten arbetade med att släcka branden.

Ett bostadshus hotades och kvinnan som bodde där fick evakueras. Under natten fick man branden under kontroll och följande dagar pågick eftersläckning och bevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.