Efter turbulensen: Ny klubbdirektör vald i Mora IK

Publicerad

Rekryteringsprocessen av en ny klubbdirektör i Mora IK har varit turbulent och långdragen. Men nu har en klubbdirektör valts i Patrik Andersson – tidigare vd, vice klubbdirektör, marknadschef och styrelseordförande i klubben.

– Det känns verkligen bra att få det här uppdraget, att få återvända till en arbetsplats som jag vet att jag trivs bra på och känner väl, säger Patrik Andersson i ett pressmeddelande.

Patrik Andersson avgick som styrelseordförande i december 2023. Då hade han suttit på posten i två månader. Han sa i samband med avhoppet att han och styrelsen arbetat med förslag som skulle stärka klubben framåt men att det inte gått att få samsyn mellan ledning och styrelse.

Klubben har varit utan ordinarie klubbdirektör sedan april 2023, då Peter Hermodsson lämnade posten.

Styrelseavhopp

Tiden efter det har varit turbulent då tre styrelsemedlemmar, samtliga ordförande eller vice ordförande, inom loppet av några månader lämnade sina uppdrag. Och för en knapp månad sedan fick den tillförordnade klubbdirektören Peter Masuhr besked om entledigande under pågående match.

Efter det blev Mikael Simons tf klubbdirektör, samtidigt som han var vice ordförande i styrelsen.

Patrik Andersson tillträder 2 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.