Eleverna på Mora gymnasium är delvis tillbaka i skollokalerna. Hör dem berätta om för- och nackdelarna med distansstudier. Foto: Gunilla Wikström, SVT

Moraelever delvis tillbaka i skolan: ”Skönt att träffa kompisar”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra veckan har eleverna på Mora gymnasium delvis fått komma tillbaka till skolan. Det innebär en blandad när- och fjärrundervisning där årskurserna turas om att vistas i skollokalerna.

– Det är skönt att få träffa sina kompisar och få den handledning man behöver, säger Alva Andersson, elev på Mora gymnasium.

Sedan början på december har landets gymnasielärare undervisat sina elever på distans. Men i slutet på januari kom beskedet att gymnasieeleverna delvis får komma tillbaka till skolan. Mora gymnasium är en av de skolor i Dalarna som under förra veckan började med när- och fjärrundervisning.

– Det är mycket fram och tillbaka. Det har varit skönt [med distansundervisning] ibland men oftast har det varit ganska tufft, säger Elias Flood, elev på Mora gymnasium.

Coronaviruset i Dalarna

Hur gymnasieskolorna väljer att lägga upp sin när- och fjärrundervisning skiljer sig men på Mora gymnasium varvar årskurserna mellan varandra. Eftersom treorna tar studenten i år får de mer närundervisning är övriga årskurser.

Hör Alva Andersson och Elias Flood berätta mer om hur de upplever när- och fjärrundervisningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet