Felix Vannfält, Erik Bäcklin och Filip Björkman längst fram i bild påverkas psykiskt av att inte få träna som vanligt på fritiden. Foto: Greta Hansson Vikström / SVT

Ingen träning för hockeyeleverna i Mora – varken på skoltid eller fritid

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomar födda innan 2005 får inte träna med sin förening inomhus eller spela matcher enligt coronarestriktionerna – något som hockeyeleverna Felix, Erik och Filip på Mora gymnasium tycker är tråkigt. Under måndagen kom även besked om inställd skolträning.

Mora gymnasium har fram tills måndag den 7 december haft hockeyträning på dagtid. Men från och med måndag den 7 december införs distansundervisning och därmed läggs all hockeyträning på is, dagträning och kvällsträning ställs med andra ord in.

– Det är oerhört tråkigt för alla grabbarna, vi får jobba med motivationen, säger Johan Rosén, ansvarig tränare på Mora gymnasiums hockeyinriktning.

Killarna har trots restriktionerna en förhoppning om framtiden – se klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet