Foto: Niklas Hagman

En allvarligt skadad efter misshandel i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus allvarligt skadad efter en misshandel i Avesta på tisdagskvällen. Ytterligare tre personer ska ha skadats. En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för grov misshandel.

Fyra män skadades, varav en allvarligt, vid en sammandrabbning utomhus i Krylbo i Avesta vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Den allvarligt skadade mannen är i 35-årsåldern och fördes med ambulans till Falu lasarett. De övriga tre männen fördes även de till sjukhus. Deras skador ska dock ha varit lindriga och sjukvården meddelade vid 05-tiden på onsdagsmorgonen att de lämnat sjukhuset.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Misstänkt gärningsman anhållen

En misstänkt gärningsman i 30-årsåldern kunde gripas i en lägenhet en stund senare. Han är nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

Händelsen rubriceras som misshandel, grov misshandel och vapenbrott.

– Det finns uppgifter om att det figurerat ett vapenliknande föremål som använts som tillhygge, sen får utredningen visa hur det ligger till, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Initiala förhör har hållits men exakt vad som hänt var på onsdagsmorgonen fortfarande oklart.

– Vi måste prata mer med de inblandade för att får en bild av vad som hänt, säger Stefan Dangardt.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Mer i ämnet