Foto: Niklas Hagman

En anhållen för grovt vapenbrott – Bostad i Krylbo avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits misstänkt för grovt vapenbrott. Anhållan är en del av en utredning som pågått sedan i somras.

En person sitter anhållen sedan tisdagskvällen misstänkt för grovt vapenbrott. En fastighet i Krylbo utanför Avesta är nu avspärrad och under bevakning.

– Det här är en del i en förundersökning som pågått sedan i juni där olika personer varit anhållna i omgångar, berättar vice chefsåklagare Kristofer Magnusson som leder förundersökningen.

Kommer att fortsätta under onsdagen

En person sitter häktad sedan i juni och de andra som anhållits sedan dess är nu släppta. Det är upptäckter i den utredningen som nu gjort att en ytterligare person alltså anhållits.

– Det framkom uppgifter som gjorde att jag under tisdagen fattade beslut om anhållan och husrannsakan på en adress i Krylbo. Polisen har nu gjort undersökningar och platsen är avspärrad. Det kommer att fortsätta även under onsdagen, berättar Magnusson.

Beväpnad polis övervakar fastigheten

På platsen har tungt beväpnade poliser funnits på plats sedan tisdagen för att övervaka den avspärrade fastigheten.

– Det togs ett beslut om avspärrning och polisen har gjort bedömningen att det finns behov av att beväpnad personal ska sköta bevakningen, säger Magnusson och fortsätter:

Kommer att göras beslag

– Vid inledande undersökning på platsen gjordes iakttagelser som gjorde att man spärrade av och tog det beslutet. Det kommer att göras flera beslag på platsen.

Vilka beslag det handlar om kan Magnusson inte uttala sig om i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.