Stern Hollander och Monika Svensson på väg in till en annorlunda kväll i Malung – se vad de tycker Foto: Charlotte Pettersson/SVT

En annorlunda Dansbandsvecka är igång i Malung

Uppdaterad
Publicerad

I år satsar Dansbandsveckan på ett annorlunda upplägg på grund av coronapandemin.

Under sex kvällar spelar ett dansband per kväll för sittande publik och konserten kommer även att livestreamas i sociala medier för de personer som inte kan vara på plats.

Stern Hollander och Monika Svensson har åkt från Tranemo för att vara med på en av kvällarna.

– Jag saknar dansen väldigt mycket, säger Monika.

Dansbandsveckan

– Förutom förra året så har vi varit på Dansbandsveckan sex år i rad och nästa år kommer vi igen, deklararar Stern Hollander på väg in till konserten.

”Nästa år kommer vi”

Tusentals danssugna personer brukar vanligtvis inta Malung under vecka 29. Förra året var det enbart en digital dansbandsvecka på grund av pandemin och det här året snittar det på ungefär 100 personer per kväll enligt pressansvarige Lars Bälter.

– Men vi har en stor ökning på våra livesändningar på webben jämfört med i fjol och det är mycket tack vare att banden spelar live.

Se vad publiken tycker om en dansvecka utan dans i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet