Trafikpolisens uppmaning till all bilister: ”Stressa inte” Foto: SVT

En dag till julafton – så ser läget i trafiken ut i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Med en dag kvar till julafton förväntar trafikpolisen i Dalarna att det kommer att bli mycket trafik i länet. Samtidigt utfärdar SMHI en klass 1 varning för lördagen med risk för plötslig ishalka i hela Dalarna med undantag från dalafjällen.

Hur har läget i trafiken sett ut under dagen?

–Det har varit jättelugnt i hela länet nu på förmiddagen, säger Johan Alm, trafikpolis i Dalarna.

Har det varit mycket trafik så här dagen före julafton?

Nej det tycker jag inte. Vi vet att det är stugbytardagar på vissa ställen i Dalarna vilket gör att det kan bli fler trafikanter ute på vägarna under dagen. Vi tror även att vi kan förvänta oss mer trafik i eftermiddag av resinärer som ska fira jul i Dalarna.

Vad ska man tänka på gällande halkan?

– Hastigheten kan vara helt avgörande. Sedan det mest grundläggande, stressa inte! Tänk på att vara uppmärksam på väglaget också. Det förändrar sig och det kan gå väldigt fort. Så var uppmärksam, säger Johan Alm, trafikpolis i Dalarna.

Har det varit några halkolyckor under dagen?

– Jag känner inte till att det ska ha varit några halkolyckor just i Dalarna under dagen. Totalt i hela region Bergslagen har det inträffat två olyckor. Så det är positiva nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.