Explosionen hördes av många som bor i området Bojsenburg i Falun under natten mot fredagen. Foto: Lotta Olin/SVT

En häktad efter explosionen i Falun – ”Utredningsläget ser bra ut”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för explosionen i området Bojsenburg i Falun. Mannen greps samma natt i en annan del av Falun.

Det var under natten mot fredagen som en hög smäll hördes i Bojsenburg i Falun och flera personer i området larmade polisen. Ett område spärrades av och en tekniska undersökning inleddes. Nu sitter en man häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha orsakat explosionen. Mannen kunde gripas samma natt i en annan del av Falun.

– Han häktades misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, mindre grovt brott. Utredningsläget ser bra ut då mycket tyder på att det är han som tillverkat och placerat sprängladdningen där, berättar åklagaren Fredrik Skoglund.

Exakt vad som exploderat är fortfarande oklart. Den nu häktade mannen förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hörde nåt som smällde högt, och tänkte oj!”. Cynthia Ocampo vaknade av explosionen i Bojsenburg. Foto: Lotta Olin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.