Platsen är avspärrad och sedvanligt utredningsarbete har pågått under söndagen. Foto: Utryckning Uppsala

En kvinna häktad och en släppt efter knivskärningen i Orsa

Uppdaterad
Publicerad

Efter det grova våldsbrottet i Orsa i helgen då en man i 60-årsåldern knivskars i halsen har en kvinna nu häktats misstänkt för grov misshandel. Den andra anhållna kvinnan häktades inte, eftersom misstankarna mot henne inte ansågs vara tillräckligt starka enligt tingsrätten.

Brottet misstänks ha begåtts i en bostad i Orsa kommun och den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till Falu lasarett.

Båda de misstänkta är i 30-årsåldern och åklagaren fortsätter att utreda brottet som ett misstänkt mordförsök, det var även den rubriceringen som åklagaren hade yrkat på för båda kvinnorna inför häktningsförhandlingen.

Frisläppt fortfarande misstänkt

Kvinnan som nu har försatts på fri fot har däremot inte avskrivits från utredningen enligt åklagaren Emma Johnsson. Den skadade mannen är inte längre kvar på sjukhus, och närmast i utredningen väntar fler förhör och ett utlåtande från rättsläkare om hur svåra mannens skador var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.