Falubo åtalas för fem barnvåldtäkter mot 14-åring

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern i Falu kommun åtalas för fem fall av våldtäkt mot barn, barnet ska ha varit 14 år vid tillfällena. Mannen åtalas även för att ha stulit och sålt vidare tobaksprodukter till ett stort värde.

Enligt åtalet ska mannen i 40-årsåldern ha sexuellt ofredat en 14-åring i juni förra året. En kort tid därefter ska mannen ha utfört en handling som kan likställas med våldtäkt på grund av kränkningens allvar.

Sexuellt ofredande

Våldtäkten skedde i samband med en fest och vid tillfället ska mannen också ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande av en annan person, bland annat genom att föreslå en trekant mellan personen, honom själv och den tidigare nämnda 14-åringen.

Åtalas för totalt 16 brott

Utöver den våldtäkt som ska ha hänt på festen ska mannen, enligt åtalet, ha våldtagit 14-åringen vid ytterligare fyra tillfällen. Två av våldtäkterna ska ha ägt rum i mannens bil och tvättstuga.

Mannen åtalas även för en misshandel, flera fall av olaga hot och för att vid upprepade tillfällen ha stulit tobaksprodukter till ett sammanlagt värde av 180 000 kronor. Tobaken har sedan sålts vidare och åklagaren åtalar samtidigt flera medhjälpare för häleri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.