Avspärrat efter det misstänkta mordförsöket i Avesta på lördagskvällen. Foto: Niklas Hagman

En person allvarligt skadad efter misstänkt mordförsök i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av ett område i centrala Avesta på lördag kväll efter att ha larmats till platsen efter uppgifter om ett bråk. Väl på plats påträffades en person med allvarliga skador, rapporterar Avesta Tidning.

Larmet kom till polisen vid halv sju-tiden på lördagskvällen.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och genomför utredningsåtgärder, säger Dan Grabö, vakthavande befäl vid Polisen i region Bergslagen.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med uppgifter om vad som har hänt på platsen, vilken typ av skador det handlar om eller om fler personer kan vara inblandade i händelsen.

Under söndagsförmiddagen ger Åklagarmyndigheten fler uppgifter. Den gripne är en man i 35-årsåldern och han sitter nu anhållen sedan klockan 23.40 på lördag kvällen misstänkt för försök till mord och samt olaga hot.

Ett första förhör är genomfört och ett nytt förhör väntar under dagen. Det är all information som kan ges för tillfället enligt Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.