En person död efter explosion i Gagnef

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag eftermiddag inträffade en stor explosion på en mindre ort i Gagnefs kommun. En person har avlidit. Polisen har inlett en förundersökning om mord, men misstänker inte att något brott begåtts.

Explosionen skedde strax efter klockan 16 på onsdagen och polis och räddningstjänst ryckte ut. Det visade sig på plats att en bil exploderat .

– Vi var relativt snabbt på plats och där konstaterade vi att det fanns en avliden person, men vederbörande är inte identifierad, säger Stefan Wickberg, presstalesperson i Polisregion Bergslagen.

En större avspärrning upprättades runt det påverkade området och en ganska omfattande undersökning har påbörjats, enligt Wickberg.

Misstänker inget brott

En person, en man i 60-årsåldern, avled i explosionen. Anhöriga har underrättats.

På torsdagen uppger polisen att man inlett en förundersökning om mord, men att man fortfarande inte misstänker att något brott ligger bakom.

– Inget tyder på att det handlar om ett brott, men för att vara helt säkra har vi inlett en förundersökning för att kunna göra de undersökningar som krävs för att säkerställa att det inte handlar om ett brott, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Ska inte ha funnits risk för att andra skadas

Polisen är för närvarande återhållsam med detaljer om händelsen, men det har inte varit fara för fler explosioner och inga andra personer har skadats.

– Det finns ingen info om att någon annan person skadats eller att det har funnits risk för någon annan, säger Hallin.

Under torsdagen är platsen fortsatt avspärrad och polisen fortsätter att arbeta på platsen under torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer