Vid Kålgården i Falun hittades en svårt skadad man på måndagen. Foto: SVT

Polisen har identifierat misstänkt gärningsman för mordförsöket i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu en misstänkt gärningsman efter det misstänkta mordförsöket i Falun under måndagen. Personen är eftersökt men inte frihetsberövad.

Förundersökningen om mordförsök pågår efter händelsen där en man hittades svårt skadad på en gångväg i Kålgården i Falun på måndagseftermiddagen. Enligt polisen finns nu en misstänkt gärningsman som ännu befinner sig på fri fot, men de vill inte kommentera om det finns misstankar om ytterligare gärningsmän.

Offrets skador ska ha åstadkommits av ett tillhygge som polisen inte vill specifiera.

– Vi har fått en uppfattning om det, men det är inget vi kommer kommentera i nuläget, säger Rebecca Roos, utredningsledare.

Tekniska undersökningar pågår fortfarande. Nu söker Polisen efter vittnen som befunnit sig i området runt brottsplatsen.

– Händelseförloppet har klarnat men vi vill komma i kontakt med personer som varit i området, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisen Region Bergslagen.

För offret som rapporterats vara allvarligt skadad är läget nu stabilt men vårdas fortfarande på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.