Vi hängde med Havanna och Thea på epa-rally i Hedemora. En populär höstlovsaktivitet. Foto: Audrey Erath/SVT

Epa-rally genom Hedemora när höstlovet startade: ”Nu blir det tävling”

Uppdaterad
Publicerad

Byta däck på tid och frågesport om lag och rätt – det var två av sex grenar i ett epa-rally som kickade igång höstlovet i Hedemora. Och tanken är att det ska bli fler aktiviteter i kommunen framöver för ungdomar som kör A-traktor och mopedbil.

Totalt var det åtta A-traktorer som tävlade mot varandra runt Hedemora, från starten på GLV-parkeringen vid järnvägen, via Stadsberget och ishallen till målgången på Hamrebanan. Rallyt arrangerades av projektet Meningsfull fritid som Hedemora kommun och Hedemora, Husby och Garpenbergs församling driver tillsammans.

– Nu arrangerar vi det här rallyt, men tanken är att det ska bli fler aktiviteter framöver för de här ungdomarna. Vi kommer ha ett uppstartsmöte här efter höstlovet, med flera aktörer, från kommunen, föreningar och företag, för att se vad vi kan göra tillsammans, säger Ida Kortesmäki, projektledare från Svenska kyrkan.

Häng med 16-åriga Thea Hellman och Havanna Bergström i epa-rallyt genom Hedemora i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.