Erbjöd hjälp efter dikeskörning – misshandlades

Uppdaterad
Publicerad

Två män stal under onsdagskvällen en bil i Säter, men resan slutade snart i diket. En man kom fram och frågade hur det gått – och utsattes då för en oprovocerad misshandel.

– Han flyr platsen och när han kommer tillbaka har de gått igenom hans bil och stulit en mobiltelefon, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen. 

Det första larmet inkom till polisen strax innan klockan 21 på onsdagen. Bilen som stals i Säter ska ägas av en av de två personernas föräldrar. Det var på väg till Borlänge som fordonet körde i diket.

En annan bilist kom fram efter olyckan för att kolla hur det gått – och misshandlades.

– Han fick några smällar, så han flydde därifrån. Det kom en annan bilist som hjälpte honom lämna platsen. De flydde därifrån på grund av det aggressiva beteendet med slag och sparkar, säger Kenneth Johannesson.

När mannen senare återvänder till platsen upptäcker han att bland annat en mobiltelefon saknas i hans bil.

Flera brottsmisstankar

De två personerna ska då redan ha lämnat platsen i den stulna bilen och till slut hittades de av polis på en bensinstation i Borlänge.

– Det var flera patruller där. En hundpatrull och en radiobil, säger Johannesson.

De båda greps och fördes till polisstationen. Gripandet ska ha gått lugnt till. Misstankarna mot de två männen, som ska vara i 25-årsåldern, är flera:

– Det börjar med tillgrepp av fortskaffningsmedel och sen blir det misshandel av den som erbjuder hjälp. Och stöld av mobiltelefonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.