Ett och ett halvt års fängelse för sambon

Uppdaterad
Publicerad

FALUN Idag kom domen mot Linda Chens mordmisstänkte sambo och mannen döms till fängelse i ett och ett halvt år för brott mot griftefriden. Åtalet för mord, dråp och vållande till annans död ogillas.

Sambon släpptes på fri fot för en vecka sedan efter den sista rättegångsdagen.

Familjen Chens advokat Uno Karlsson gav sambon en sista chans att berätta om vad som hände dagen då Linda försvann, men sambon valde att tiga.

Mannen satt häktad i drygt nio månader. Mannen har hela tiden nekat till att ha något med Linda Chens död att göra och han har också nekat till brott mot griftefriden. Rätten anser sig dock ha övertygande bevisning för att mannen har hanterat Linda Chens döda kropp, men det har inte gått att bevisa hur hon dog.

Kan få ut försäkringspengar

35-åringen döms för brott mot griftefriden. Det är inte ett brott som formellt hindrar att Linda Chens livförsäkring på drygt en miljon kronor betalas ut.

Om en förfrågan om utbetalning kommer kommer ärendet att hanteras i en särskild försäkringskommitté som tar hänsyn till omständigheterna. Resultatet därifrån går inte att uttala sig om idag enligt Folksams personskadechef Michael Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.