Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På flera håll i Sälenfjällen är det sammanhållande snötäcket nu över en meter. Se snömassorna i videon. Foto: Patrik Qvicker

Extra jobb med fjällsäkerheten efter snömassorna i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Den ovanligt snörika vintern i Sälenfjällen leder till extrajobb för länsstyrelsen för att upprätthålla säkerheten på fjället.

– Lederna måste vara framkomliga så att fjällräddningen kan ta sig ut, säger Erik Gunnarsson som är länsstyrelsens naturbevakare i Sälenområdet.

På flera håll i Sälenfjällen är det sammanhållande snötäcket nu över en meter. I vissa drivor längs lederna är snödjupet över två meter.

Flera gånger har stora mängder nysnö kommit på väldigt kort tid och det har orsakat mycket extra arbete för länsstyrelsen som sköter säkerhetslederna på fjället.

– Folk måste kunna ta sig in i raststugorna och ta sig fram på lederna. Det är mycket snöskottande och vi måste köra flera gånger längs lederna innan de blir spårade nu, säger Erik Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.