Foto: Scanpix

Facken ratar Lars Beckman (M)

Uppdaterad
Publicerad

De fackliga centralorganisationerna LO och TCO i Gävleborg tackar nej till den moderate riksdagsmannen Lars Beckmans inbjudan till samtal om jobben i länet.

Orsaken är att samtalen skulle ha fokus på företagen och inte på medarbetarna, anser LO.

– I inbjudan var det företagens villkor som skulle diskuteras och inte våra medlemmar som vi är intresserade av, säger Hans Svedberg som är ordförande för LO-disktriktet i Dalarna och Gävleborg.

Riksdagsledamoten Lars Beckman (M) har tidigare pratat med företag i länet om olika politiska förslag från sitt och andra partier som enligt honom kan påverka jobben. Han vill diskutera ROT och RUT, kärnkraften, elpriser och krogmomsen även med facken och skickade därför en inbjudan om detta. Men alltså utan framgång.

– Jag beklagar att de säger nej eftersom det är deras medlemmar som drabbas om jobben försvinner, säger Lars Beckman (M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.