Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad fackrepresentanten Michail Tonkonogi säger om vad som uppdagats på Högskolan Dalarna. Foto: arkivbild/SVT

Facket om trakasserierna på Högskolan Dalarna: ”Tendenser åt det hållet finns även på andra ställen”

Uppdaterad
Publicerad

En rapport har synliggjort mobbning och trakasserier inom en forskningsavdelning på Högskolan Dalarna. Nu berättar en av de fackliga representanterna att det kan finnas tendenser till liknande behandling inom andra avdelningar på högskolan.

Michail Tonkonogi är professor i medicinsk vetenskap och vice ordförande i Saco-S-föreningen på Högskolan Dalarna. Han ser allvarligt på det som framkommit i arbetsmiljörapporten och berättar att facket slog larm redan under förra året.

– Vi fick signaler om att allt inte stod rätt till och 2018 tog vi upp det här med högskolans ledning. Med tiden har det tillkommit fler och fler signaler, berättar han.

Ska se över arbetsmiljön inom flera avdelningar

Han berättar också att han varit i kontakt med den operativa ledningen och högskolestyrelsen för att man nu ska göra en genomlysning av hela Högskolan Dalarna för att se hur arbetsmiljön ser ut inom andra avdelningar.

– Jag har lyft fram det väldigt kraftfullt och jag har mött fullständig förståelse och de är med. Det kommer att göras ordentligt, berättar Michail Tonkonogi.

I klippet berättar Michail Tonkonogi om vad han tror är orsaken till att det här kunnat hända på Högskolan Dalarna och att det kan finnas samma problem även på andra håll – ”Liknande problematik kan finnas på andra ställen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trakasserier på Högskolan Dalarna

Mer i ämnet