Falu FK i konkurs

Publicerad

Efter 2014 hade klubben 140,000 kronor i skuld. Nu lämnar föreningen in sin konkursansökan till tingsrätten.

Falu Fotbollsklubb har nu lämnat in sin konkursansökan till Falu tingsrätt. Klubben har haft problem med ekonomin en längre tid, och efter att planerna på att slå samman klubben med Falu BS Fotboll sprack, bestämde man sig för att lämna in konkursansökan till Falu tingsrätt.

– Föreningen befinner sig i ekonomiska problem och vi ser ingen annan utväg. Vi orkar inte från styrelsens sida ta ett ansvar för ännu ett år, som alldeles säkert skulle generera ett underskott, säger Jan-Åke Holmdahl, ordförande för Falu FK.

Ska se över lösningar

Enligt Holmdahl kommer en konkursförvaltare att tillsättas i nästa vecka, bland annat för att se över möjligheterna till ackordsuppgörelser eller andra lösningar. Men vad som däremot kommer att hända med klubbens fem fotbollslag är en annan fråga.

Pojklaget U15-16 har vi hänvisat till Slätta SK. Vad gäller våra representationslagen för herrar och damer, och juniorlaget, vi inte vad som händer. Men vi fortsätter att åtminstone se till att de har träningsmöjligheter, säger Jan-Åke Holmdahl

Spelarna kan bli utan klubb

Det värsta scenariot är enligt Holmdahl, om konkursen drar ut på tiden eller att de olika inblandade aktörerna inte fattar gynnsamma beslut, viket skulle kunna innebära att tidsfristen för att överföra spelare till andra föreningar skulle kunna ta slut, och spelarna på så vis bli utan klubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer