Sportchefen Hans Jacobsson hade äran att få uppleva Dahlqvists och Svenssons segerlopp på plats i Ulricehamn. Foto: Privat, Adam Ihse/TT

Falun-Borlänge SK:s sportchef: ”Stämningen är på topp”

Uppdaterad
Publicerad

Falun-Borlänge Skidklubb är världens snabbaste längdskidklubb, i alla fall idag. 14.15 vann Maja Dahlqvist världscupsprinten i Ulricehamn – 14.27 gjorde klubbkamraten Oskar Svensson detsamma.

Falun-Borlänge SK:s sportchef Hans Jacobsson var nog stolt över Oskar Svenssons andraplats på Lugnet i Falun förra helgen, men det han fick se på plats i Ulricehamn var snäppet bättre.

– Det här är ju första vinsten individuellt för Maja, så det är otroligt roligt och skönt för henne att få visa det här inför VM, säger han och tar ett nytt andetag:

– I finalen tror man att det i bästa fall ska bli en pallplats för Oskar, och så spurtar han förbi alla och vinner!

Hur stor del har Falun-Borlänge i Svenssons och Dahlqvists framgångar?

– Det är ju mycket individuella prestationer, men det utgör väl en trygghet att alltid kunna få bra service och stöd från klubben, särskilt när man är lite yngre och kör Sverigecupen, säger Hans Jacobsson till SVT Dalarna.

”Har varit Falun-Borlänge trogna”

Jacobsson berättar också att det finns flera åkare i den svart-orangea klubbdräkten som är på väg att slå sig in i världscupfältet, däribland Moa Olsson, Leo Johansson och Louise Lindström.

– Det är väldigt drivande att Oskar och Maja visar att det går att prestera på hög nivå. De har varit Falun-Borlänge-regionen trogna och Lugnet är kanske en av Sveriges bästa anläggningar, tycker han och avslutar med att beskriva stämningen i staben.

– Det har varit fokuserat hela dagen och nu är det fantastiskt, stämningen är på topp!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.