Området intill polisstationen i centrala Borlänge spärrades av under tisdagen i flera timmar efter att polisen hittat ett misstänkt farligt föremål. Foto: Ann-Louise Julin / SVT

Farliga föremålet i Borlänge: De två misstänkta personerna är släppta

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna mot de två männen som misstänks för inbladning i det farliga föremål som hittades intill polishuset i Borlänge under tisdagen har ändrats.  

- Misstankarna kvarstår dock mot de två männen, säger kammaråklagare Ludmila Pronko.  

De två misstänkta männen som är i 30-årsåldern nekar till brott. De misstänks inte längre för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse utan för innehav av brandfarliga och explosiva varor.  

– Utredningen kan inte bevisa att de hade uppsåt därför har jag ändrat brottsrubriceringen och personerna är inte längre anhållna, säger kammaråklagare Ludmila Pronko. 

Förundersökningen pågår och åklagaren väntar på att den teknisk undersökning ska bli klar. Åklagaren kan inte, på grund av pågående förundersökning, säga exakt vad det handlar om för föremål.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.