Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se hur det såg ut under dansbandsveckan i år Foto: SVT

Färre besökare under Dansbandsveckan 2023 i Malung

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vecka fylld med dansare och dansband i Malung summerar arrangören nu veckan.

– Vi är efter omständigheterna med regnvädret och det tuffa ekonomiska läget nöjda, säger Lars Bälter, kommunikationsansvarig på Dansbandsveckan.

Det kom 31 879 betalande besökare till Orrskogens folkets park i år, vilket är en minskning med knappt 4 000 personer jämfört med 2022.

Det kan bland annat förklaras med det ekonomiska läget i Sverige som tynger många enligt honom, samt regnet i början av veckan.

– Det var ju inte bara duggregn utan hällregn både söndag och måndag. Det resulterade i att vi sålde färre veckobiljetter så vi tappade en del besökare, men det har vi förståelse för, säger Bälter.

”Säkerställer framtiden”

Det kom däremot många fler förstagångsbesökare än tidigare år.

– Det är en väldigt intressant trend. För mig påvisar det att vi varit i rätt kanaler med marknadsföringen. Och det säkerställer framtiden. Så förhoppningsvis kommer fler besökare till oss i framtiden och dansar.

Inga gripanden

Det har varit lugnt under Dansbandsveckan, enligt polisens vakthavande befäl. De har dock fått avvisa en del berusade personer.

– Det har varit relativt lugnt under veckan i Malung och inga gripanden. Och betydligt lugnare var det nu sista natten till skillnad mot natten till lördagen, säger Jan Materne, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

I klippet ovan: Se hur det såg ut under dansbandsveckan i år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör intervjun med dansbanden som gör om sina låtar till epadunk – och remixerna når ny publik och blir succé Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.