Ferry Svan blir smått historisk när han som första svensk tävlar i junior-VM i timbersport Foto: Niklas Hermansson/SVT

Ferry är laddad inför timbersport-VM

Uppdaterad
Publicerad

Ferry Svan kommer att skriva historia imorgon, då han som första svensk någonsin tävlar i junior-VM i timbersport. Tävlingen avgörs i Hamburg och lite nervöst är det.

Ferry är en av åtta i världen som tävlar i mästerskapet i den tyska staden Hamburg, där han ska såga, hugga och kapa olika storlekar av trästockar på vissa sätt så fort som möjligt.

När SVT Nyheter Dalarna träffade honom för dryga månaden sedan, så sa han att han siktar på att bli bäst i världen. Han har redan vunnit nordiska mästerskapen, men nu tar han ytterligare ett steg framåt i just junior-VM i Hamburg. Eller, ”rookie-VM”, som det kallas inom timbersport.

– Jo, i dag känns det väl bra, säger han när SVT Nyheter Dalarna ringer upp.

Se hela intervjun med Ferry här nedanför:

Hur är det med formen?

– Jo, den börjar komma på plats och de här sista dagarna har den varit bra. Förra helgen var vi på träningsläger med seniorlaget och fick lite tips och trix där, så det känns väldigt bra faktiskt.

Satsar mot toppen

Som sagt, i förra veckan var det tärningsläger på Nya Zeeland som gällde och på fredagen ställs han mot de bästa juniorerna från bland annat både Schweiz, Storbritannien, Frankrike, USA och Tyskland.

Vad tror du om dina chanser?

– Det är lite svårt för man får bara tävla här en gång och ingen har varit har förut och tävlat, så jag har inte mött dem tidigare, men jag hoppas på en topp fem-placering – det vore väldigt kul.

Se hela inslaget med Ferry Svan om satsningen inom timbersport här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.