”En miniseger”, så kallar Johan Eriksson beskedet att FHM nu ska se över de råd som påverkar hur eller om Vasaloppet ska kunna arrangeras. Hör honom berätta mer om situationen i klippet. Foto: Gunilla Wikström / SVT Arkiv

FHM ser över råd för lopp och tävlingar – Vasaloppet: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen gav regeringen formellt FHM uppdraget att se över de allmäna råd som gäller för lopp och tävlingar på väg, vatten och i skogen. Nu väntar bland andra Vasaloppet på svar hur – eller om – deras evenemang blir av.

Vasaloppets representanter har, tillsammans med andra stora idrottsevenmang, uppvaktat regeringen och idrottsminister Amanda Lind (MP).

– Jag tror och hoppas att de möten har gett ringar på vattnet så att processen har påskyndats. Det känns bra att de äntligen har tagit upp frågan, säger Vasaloppets tillförordnad vd, Johan Eriksson.

Coronaviruset i Dalarna

När nya besked kan komma från FHM är oklart men Johan Eriksson tror att det kan dröja ända till december.

– Vi skulle egentligen behöva besked tidigare än så men vi förbereder oss för olika situationer för att vara beredda när det väl kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet