Den som är folkbokförd i kommunen ska ta ställning till vad de tycker om kommunens planerade vindkraftsetablering med det tyska vindkraftsföretaget WdP. Foto: SVT

Fick hämta 2 000 extra valkuvert – oväntat rekordintresse för att rösta om Ripfjället

Uppdaterad
Publicerad

I lördags påbörjade förtidsröstningen gällande vindkraftsetableringen på Ripfjället. Och bara under några dagar har fler än väntat tagit sig till valurnorna.

I Malung-Sälen finns 8 180 röstberättigade i kommunen som får rösta i folkomröstningen. På tisdagen visade det sig att nära 600 personer röstat – alltså betydligt fler än väntat.

Inför valet hade kommunen sett till att åtminstone 2 000 valkuvert skulle finnas på plats under förtidsröstningen som går att göra på biblioteken i Sälen, respektive Malung.

Vindparken på Ripfjället

– Men idag har jag ringt Leksands kommun och fått ytterligare 2 000 kuvert, säger kommunens valsamordnare Mats Gustavsson.

Den 27 september är det den ”stora, ordinarie valdagen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet