Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lovisa Svensson berätta om god stämning i spåret och hur publiken hejade när hon klarat av halva sträckan i Öppet spår. Foto: SVT

Fin stämning i Öppet spår: ”Jag har alltid velat åka Vasaloppet”

Uppdaterad
Publicerad

Innan pandemin var det 6 000–7 000 åkare som körde Öppet spår söndagen innan stora Vasaloppet, och något tusental färre den efterföljande måndagen då en andra chans finns.

Årets siffra är inte klar ännu, men Öppet spår är en stor folkfest och för några kanske en sista rejäl träningsmöjlighet innan den riktiga Vasaloppssöndagen.

I Evertsberg är det fullt med folk, både i spåret och utanför spåret. Många i publiken är generösa och hejar högljutt för varje åkare som kommer, oberoende om det är någon de känner eller ej. Det hjälper säkert till att lite extra bära fram de som kämpar i fäders spår.

Med en bulle i ena handen och en mugg klassisk blåbärssoppa i den andra hittar vi Lovisa Svensson från Värnamo, som förklarar varför hon åker Öppet spår.

– Jag har alltid velat åka Vasaloppet och nu passade det bra i år. Pandemin är över så det är bara att köra nu, säger hon.

Hon har då åkt halva loppet och efter lite energiintag är hon redo att fortsätta.

– Det känns bra, nu är det bara att trycka på i mål, säger Lovisa Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.