Fjällräddningspådrag i Sälenfjällen – saknad skidåkare hittades nedkyld

Uppdaterad
Publicerad

Fjällräddningen ryckte ut i Sälen efter att en skidåkare anmälts saknad på tisdag eftermiddag. Vid 18.30-tiden hittades skidåkaren nedkyld och blöt, och fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen blev kontaktad av en kamrat till skidåkaren. Den saknade, en man i 30-årsåldern, hade lämnat Högfjällshotellet i Sälen vid 14-tiden. Sedan hade inte kamraten fått kontakt med honom.

Polisens tog beslut om fjällräddning och en större räddningsinsats drogs igång. Det var ett tufft väder med 14 minusgrader, kraftig vind och lätt snöfall.

Vid 18.30-tiden hittades mannen, blöt och frusen, vid skidleden mellan Storfjället och Östra Kalven, cirka två kilometer öster om Högfjällshotellet. Han var nedkyld och fördes ned till hotellet av fjällräddare, och sedan vidare med ambulans till sjukhus. Skadeläget i övrigt är inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.