Arkivbild. Foto: SVT

Halkan ställer till det i trafiken – inställda bussturer i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

På grund av halka på flera vägar i Dalarna så ställdes en rad bussturer in på tisdagen, och polisen uppmanar bilister att ta det lugnt i trafiken.

Strax efter lunchtid på tisdagen voltade en bilist i Gagnefs kommun vid Bodarna och fordonet hamnade upp och ner på en åker intill väg 597. Räddningstjänst och polis har varit på plats. Ambulansen kunde återvända hem utan att lasta för sjukhusvård, enligt SOS Alarm.

Information från Dalatrafiks hemsida

De bussturer som nu varit helt eller delvis inställda rör Leksand, Falun, Rättvik, Mora och Orsa, både i centrala delarna och utanför. Det meddelade Dalatrafik på sin hemsida på förmiddagen. På tisdagseftermiddagen verkar de flesta bussar gå igen.

Några av de avgångar som ställdes in var turer på linje 350 mellan Falun och Rättvik, linje 351 mellan Rättvik och Furudal, samt linje 321 mellan Mora och Orsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.