Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har skett många trafikolyckor under måndagen – här jobbar räddningspersonal på en av de snöiga vägarna i Avestatrakten. Foto: Niklas Hagman

Flera till sjukhus efter trafikolyckor i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat till följd av snöovädret som drog in över Dalarna under måndagen och intensifierades under natten. En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med livshotande skador och ett 40-tal lastbilar fastnade i köer längst riksväg 50.

Vid 18-tiden stängdes väg 66 av i båda riktningar till följd av en trafikolycka med personbil i höjd med Norrvik i Ludvika. Två personer ska ha varit inblandade, ingen ska ha lastats med ambulans.

Vid 10-tiden på tisdagen kolliderade en lastbil med en personbil på länsväg 635. Både lastbilen och personbilen ska ha hamnat i diket på varsin sida av vägen. Två personer fördes till sjukhus varav en av dem, en man i 40-årsåldern, med livshotande skador. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Lastbil i diket skapade köer

En lastbil hamnade i diket under tisdagsmorgonen och skapade långa köer på riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika. Det var helt stopp i södergående riktning och ett 40-tal lastbilar var fast i köerna.

Längre söderut på väg 50 körde en personbil in i mitträcket i höjd med Svarthyttan vid 11-tiden på tisdagen. Föraren fördes till sjukhus med lindriga skador.

Under måndagen var det mer att göra i halkan:

• Väg E16 i Gagnef stängdes helt efter olycka med två fordon, en lastbil stod tvärs över vägen. En person var medvetslös och övriga inblandade vakna och talbara, enligt polisen.

• Rättvik på väg 896, en bil på taket i diket, fyra personer var inblandade, en person i 15-årsåldern fördes till sjukhus, men utan livshotande skador.

• I Borlänge frontalkrockade två bilar. Fyra inblandade, en förd till sjukhus.

• En vuxen kvinna fördes till sjukhus sedan två bilar kolliderade på Gesundavägen i Mora. Totalt var fyra personer inblandade. Kvinnan är lindrigt skadad.

Hoppade av glidande buss i farten

Under kvällen började en buss glida bakåt på Siljansvägen i backen upp mot korsningen med Gesundavägen. Region Dalarna skriver att beslut togs om att evakuera bussen under tiden som den gled, en pojke skadades lindrigt i samband med evakueringen.

Mer om läget på vägarna på Trafikverkets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.