Ett flertal trafikolyckor har inträffat i länet sedan gårdagskvällen. Foto: SVT Design

Flera trafikolyckor i länet under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal trafikolyckor inträffade främst i de södra delarna av länet under lördagen. Bland annat i Grycksbo, där en plogtraktor välte.

Sent på fredagskvällen körde en personbil av vägen utanför Hedemora. En man vårdas för allvarliga skador efter olyckan.

Vid 03-tiden natten mot lördag larmades SOS Alarm om en bil som troligtvis kört av väg 293 i höjd med Sandhed utanför Falun.

Plogtraktor välte

Vid 09.20 kom samtal om en plogtraktor som vält i Grycksbo utanför Falun i samband med snöplogning. Mannen som körde ska inte ha fått några allvarliga skador.

– Vi kommer upprätta anmälan om arbetsplatsolycka i och med att han var ute och plogade, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Strax innan klockan 10 kom larm om en bil som ska ha kört av vägen på väg 70 utanför Avesta strax utanför länsgränsen.

Vid 12.15-tiden kom larm om en olycka efter länsväg 644 strax utanför Grangärde. Föraren togs omhand av ambulanspersonal men ska inte ha behövt ambulanstransport till sjukhuset. Det ska ha varit mycket halt på platsen, enligt polisen.

”Typiskt vinterföre”

Vid 13-tiden inträffade ytterligare en trafikolycka där en bil med två personer åkte av en avfart från väg 70 i höjd med Solvarbo och in i ett viltstängsel. Ingen skadades men avfarten stängdes av i samband med bärgningsarbetet.

– Det är typiskt vinterföre, alla småvägar blir jättehalkiga, det kan vara jättefint och sen bakom en kurva kan det vara jättehalt, säger Johan Wahren, inre befäl på räddningstjänsten Dala Mitt om trafikläget.

– Det gäller att köra med gott omdöme och inte ha bråttom, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.