Flicka hamnade under Lars-Görans timmerbil – klarade sig oskadd

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 10:e juni som Lars Göran Söderqvist kom körandes med sin timmerbil i Kilafors när plötsligt en tvåårig flicka sprang ut framför bilen. Flickans mamma försökte dra in henne och Lars Göran väjde för dem båda. Då plötsligt tappade mamman taget och flickan hamnade framför timmerbilen.

– Jag hade ju inte många meter på mig då utan fick fokusera på att försöka få henne mellan hjulen under bilen, säger han.

Manövern lyckades. För trots att både lastbil och släp körde över flickan så klarade hon sig oskadd. Nu prisas han alltså av Stora Enso Skog, åt vilka han då körde.

– Det är ju en utmärkande händelse, här har det varit skillnad mellan liv och död, säger Martin Holmgren, vd på Stora Enso skog och den som delade ut utmärkelsen.

”Tänkte på det varje dag”

Lars Göran har kört lastbil sedan 1966. Han är en del av familjeåkeri som startades redan 1924 så i bagaget finns många års erfarenhet men den här händelsen kommer att stanna i minnet.

– Ja nu mår jag väl bra igen men det var månader efter händelsen då jag tänkte på det varje dag, säger han.

Starta klippet ovan för att höra Lars-Göran berätta om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.