Flottbron i Gagnef. Foto: SVT

Närboende slog larm – långtradare körde över flottbron

Uppdaterad
Publicerad

Flottbron i Gagnef har stängts av efter att en långtradare ännu en gång kört över bron.

Det var på onsdagseftermiddagen som boende i närheten av flottbron i Gagnef slog larm till Trafikverket efter att de sett en långtradare ta sig över älven via flottbron.

– Man ska inte kunna missa skyltningen där. Om någon ändå har åkt över med en långtradare så undrar man ju hur det är ställt, säger Anders Janises som arbetar med skötseln av bron för Peabs räkning.

Flottbron i Gagnef

Enligt Anders Janises syns inga skador på bron men under torsdagens stängde Trafikverket ändå av flottbron för trafik för att kunna undersöka om den fått några skador på undersidan.

– Man ska kolla så att det inte är några sprickbildningar i bjälkarna, säger Anders Janises.

Den inspektionen kommer att göras under fredagen.

– Det är olyckligt det som hänt. Nu vet vi ju inte än hur skadad bron är. Men det är tråkigt, säger Daniel Hallberg som är projektledare på Trafikverket.

Inte första gången

Det var i slutet på mars 2015 som en 60 ton tung långtradare körde ut på flottbron i Gagnef. Bron som hade en tillåten fordonsvikt på 4 ton gav då vika och kollapsade. Reparationsarbetet pågick under fem månader och kostade totalt cirka fyra miljoner kronor. I augusti 2015 kunde bron återinvigas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flottbron i Gagnef

Mer i ämnet