Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Johansson från Värmland provar fiskelyckan i Österdalälven – hör om hans upplevelse av fisket i år. Foto: Johan Lundahl/SVT

Flugfiskaren Stefan om Österdalälven: ”Det har inte nappat så bra”

Uppdaterad
Publicerad

Fisket i Österdalälven påverkas inte lika mycket av värmen som Rotälven, då den är reglerad och vattenflödena och temperaturerna är mer normala. Men Stefan Johansson som brukar fiska där tycker ändå att värmen påverkar fisket.

Under somrarna är Österdalälven och Rotälven populära platser för flugfiskare. På grund av värme och lågt vattenflöde är det nu fiskeförbud i Rotälven på dagarna. Men den reglerade Österdalälven flyter på som vanligt och påverkas inte lika mycket av det varma vädret.

Stefan Johansson från Värmland är en återkommande gäst vid fiskecampingarna längs Österdalälven. Han tycker att fisket går trögt.

– Det har väl inte nappat än så länge, men man ska ha lite tur också, säger han.

Stefan Johansson tror inte att fisken i Österdalälven påverkas så mycket av värmen, men han upplever ändå att fisket förändrats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.