Hösten 2015 dubblerades elevantalet på Fredriksbergsskolan – men i dag har nästan alla nyanlända elever lämnat skolan. Nu vill man locka fler elever till skolan. Foto: SVT

Flyktingvågen förändrade Fredriksbergsskolan – nu vill man locka fler elever

Uppdaterad
Publicerad

Antalet elever i Fredriksberg gick från runt 50 till 110 på bara några månader under hösten 2015. Många flyktingfamiljer placerades i det lilla samhället i Ludvika kommun. Men nu står klassrummen halvtomma igen och skolan kämpar för att locka fler elever.

Hösten 2015 bussades nyanlända människor till Fredriksberg och skolan fylldes med elever som var helt nya i Sverige. Men det här blev inte ett permanent tillstånd. Efter fyra år har skolan nu återgått till de gamla rutinerna och antalet elever har minskat drastiskt.

Nu vill skolans rektor och lärare locka fler elever. Förhoppningen är att kunna få elever från andra delar av kommunen att börja på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.