”De allra flesta har stannat hemma” – hör SVT:s Sälenreporter om den märkliga stämningen i fjällvärlden just nu. Foto: SVT

Folktomma skidbackar – men fortfarande turister i Sälenområdet

Uppdaterad
Publicerad

Alla alpina skidanläggningar i Dalarna har stängt för säsongen på grund av coronautbrottet. Men fortfarande kommer turister och privata stugägare till området för att åka längdskidor eller skoter.

Alla skidanläggningar i Dalarna har varit stängda sedan i början av veckan. Det gör att skidbackarna, som annars brukar vara som mest fulla just nu under påskhelgen, nu är helt tomma.

Men att skidanläggningarna stängt betyder inte att det är tomt på turister i Sälenområdet. Det finns fortfarande de som trotsar rekommendationerna om att hålla sig hemma och som åker till Sälen för att i stället åka längdskidor eller skoter.

I klippet rapporterar vår reporter Patrik Qvicker direkt från Sälen om oron för att det fortfarande finns många turister i området som belastar sjukvården och om den märkliga stämningen med tomma backar över påsken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.