Bilden är från förra veckan när skolan utrymdes både under onsdagen och torsdagen. Foto: Gunilla Wikström/SVT

För tredje gången på en vecka – Hälssinggårdsskolan utryms efter kraftig rökutveckling

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången på mindre än en vecka utrymdes Hälsinggårdsskolan efter kraftig rökutveckling där. Polis och räddningstjänst är på plats.

På måndagsförmiddagen utrymdes Hälsinggårdsskolan i Falun igen. För tredje gången på mindre än en vecka larmades räddningstjänsten till skolan efter kraftig rökutveckling.

– Någon har eldat i en papperskorg igen, säger Daniel Fogd, inre befäl hos räddningstjänsten.

Skolan utrymdes och lokalerna ventileras.

– Vi är på plats och ska ventilera byggnaden, fortsätter Fogd.

”Skulle kunna gå fruktansvärt illa”

Polisen finns på plats på skolan tillsammans med räddningstjänsten.

– Vi har skickat dit en patrull med anledning av att räddningstjänsten vill ha biträde eftersom branden är anlagd, berättar Lars Hedelin på polisregion Bergslagen och fortsätter:

– Det har varit tidigare tillbud där det även tidigare eldats i papperskorgar. Vi har varit där tidigare och tagit upp anmälan och vi har också haft kommunpolis på plats för att prata med eleverna om att det skulle kunna gå fruktansvärt illa.

Rektorn om förra veckans bränder

I klippet berättar rektorn på skolan om händelserna i förra veckan när skolan fick utrymmas efter kraftig rökutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.