Hör Tomas Danielsson berätta om varför han valde att arbeta för Orkla Care i klippet ovan. Foto: Henrik Montgomery, TT / Aleksandra Stålfors, SVT

Tomas permitterades från fordonsindustrin – nu tillverkar han handsprit istället

Uppdaterad
Publicerad

Industriföretaget Leax i Falun tvingades nyligen permittera samtlig personal. Det gjorde att konsumentbolaget Orkla Care hörde av sig då de behövde extra arbetskraft för deras produktion av handsprit. Något som gett resultat – nu har tolv av Leax medarbetare gått in i produktion på Orkla.

Coronavirusets framfart i landet har gjort att efterfrågan på handesinfektion rusat i höjden. För Orkla Care har de på kort tid ställt om hela sin produktion för att möta upp det ökade behovet. Samarbetet inleddes för drygt 1,5 vecka sedan. Konsumentbolaget Orkla Care, som bland annat tillverkar tvål och handdesinfektion har delar av sin produktion förlagd i Falun.

Tomas Danielsson är en av 12 medarbetare från Leax som nu valt att vara med i produktionen. Med 30 års erfarenhet inom industrin gläds han åt att prova något nytt.

Hör Tomas Danielsson berätta om varför han valde att arbeta för Orkla Care i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.