Företag ger ledighet för friskvård

Publicerad

Spela tv-spel, läs en bok eller stå och jobba så får du extra ledighet. Så går det till på ett Faluföretag där chefen satsat på friskvård.

– Vi sitter mycket stilla så det här var ett sätt att få personalen att röra på sig, säger Jonas Grenfeldt som är VD på Panang Kommunikation.

Förslaget, som kommer från en ur personalen, går ut på att man infört ett poängssystem för de anställda. En poäng för varje timme man står och en poäng om man tar tio minuters rast varje timme. Utnyttjar man dessutom friskvårdstimmen varje vecka så får man ytterligare fem poäng.

När man kommer upp i åttahundra poäng får man en dag ledigt och då börjar man räkna om från början. Som mest kan det bli fem extra lediga dagar på ett år.

– Hälsa är prioriterat hos oss, säger VD:n Jonas Grenfeldt.

En av de tolv anställda är Linnea Öst. Hon tycker det är bra att företaget satsar på friskvård och hon försöker varje dag tjäna in poäng genom att stå mycket och läsa böcker på rasterna.

– Idag har jag tjänat in 4 poäng genom att stå och jobba, säger Linnea Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.