Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en stor utmaning” – hör mer i klippet om vad företagaren från Fjällbacka tror är lösningen för att hitta säsongspersonal. Foto: Sofie Lind/SVT

Företaget från Fjällbacka rekryterar säsongsanställda i Dalarna: ”Bättre att träffas”

Uppdaterad
Publicerad

Redan nu har jakten på säsonganställda till sommaren börjat och i Sälen har flera företag från västkusten anordnat en rekryteringsträff för att locka ”säsongarna” söderut.

Flera företag som har många säsonganställda, till exempel inom service- och restaurangbranschen, tycker det är svårare än någonsin att rekrytera personal.

Därför satsade en koncern som både driver företag i Sälen på vintern, och nere på västkusten under sommaren, på att för första gången anordna en fysisk träff redan nu för att locka säsongare söderut.

Arbetsgivare: ”Lättare att få en känsla”

Tror du att det kommer att vara ännu viktigare i framtiden att träffas fysiskt för att rekrytera personal?

– Ja, det tror jag absolut. Vi har alltid jobbat så, men alla gör inte det, men det är lättare att åka och träffa människor för att få en känsla än att läsa ett cv på papper i Göteborg, säger Oskar Gyllström som driver företag i Fjällbacka.

”Det är en stor utmaning” – hör mer i klippet om vad företagaren från Fjällbacka tror är lösningen för att hitta säsongspersonal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.