Jonas Grenfeldt, ordförande för Företagarna i Falun, kommenterar hur de nya allmänna råden kommer att slå mot företagare. Foto: Hannes Forssell/SVT

Företagarna: Befarar hårt slag mot unga på arbetsmarknaden

Publicerad

På torsdagen skärpte Folkhälsomyndigheten de allmänna råden för Dalarna med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset. Jonas Grenfeldt, ordförande för organisationen Företagarna i Falun, tror att påverkan på näringslivet blir stor, beroende på vilken bransch man är verksam i.

Jonas Grenfeldt tror att restriktionerna kan slå särskilt hårt mot de som kanske fått sin första anställning och har timanställningar.

– Problemet är att det är många branscher med instegsjobb som drabbas, som krognäringen och butiksjobb, där många unga har sitt första jobb, säger han.

Han tror att det också kan få påverkan på sikt för de som drabbas nu.

– Om de blir av med jobbet eller få gå hemma under långa perioder i början av arbetslivet så kommer det drabba dem hårt, tyvärr, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.