Förhoppning om OS i Falun 2026

Uppdaterad
Publicerad

Svenska skidförbundets ordförande hoppas att Sverige ska bi värd för vinter-OS 2026 och att Falun ska bli en viktig del av det.

Om fyra år är det dags att utse värdstad för vinter-OS 2026. Och efter VM i Falun pekar nu skidförbundets ordförande Mats Årjes ut Sverige som en tänkbar värdnation, men där Falun skulle spela en viktig roll.

– Jag tänker speciellt på längdtävlingarna och backhoppningen så klart, vi har precis avslutat ett VM där Falun visade att man kan arrangera bra tävlingar, dessutom är arenan nu utbyggd och modern och håller hög kvalité för kommande storevenemang, säger Mats Årjes till SVT Gävledala.

– Men det är viktigt att klargöra att det är Stockholm som skulle stå för ansökan medan Falun skulle vara en tänkbar ort för delar av evenemanget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.