Fortfarande oklart var nya Dalregementet ska ligga

Uppdaterad
Publicerad

Det jobbas för fullt med att förbereda för återetableringen av det nygamla Dalregementet. Många jobbansökningar har kommit in, men fortfarande är det inte spikat var regementet ska ligga.

I december 2020 tog riksdagen beslut om att utöka försvaret med flera regementen. Ett av dem var Dalregementet, som nu ska återetableras. Men då som nu är det oklart var regementet ska ligga.

Försvarsmakten, Trafikverket, Fortifikationsverket håller på med olika utredningar i frågan. Från Falu kommuns sida inväntar man nu ett beslut från Försvarsmakten och Fortifikationsverket om var regementet ska ligga.

– Det blir då en beställning till oss att arbeta fram en detaljplan, som blir nästa resa i processen, säger Anna Tosteby, chef för miljö- och samhällsförvaltningen på Falu kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalregementet

Mer i ämnet