Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här beskriver polisen hur nätterna har varit under årets Classic car week. Foto: Lukas Johansson/SVT

Fortsatt stökiga nätter i Rättvik – befaras bli värre

Uppdaterad
Publicerad

Det har fortsatt varit stökigt i Rättvik, men inte mer än vad polisen har förväntat sig. Nu utökar polisen sin kapacitet inför slutet av Classic Car Week.

– Tisdag, onsdag och torsdag tror vi att det blir värre, säger Stefan Lund, stationsbefäl i Rättvik.

Polisen har tidigare gått ut med att man utreder två misstänkta våldtäkter som ska ha inträffat under söndagen.

Under måndagsdygnet fortsatte stöket då polisen gjorde hundratals beslag av alkohol.  Åtta personer, varav en person under 16 år, har omhändertagits för fylleri. En anmälan om misshandel och anmälan om skadegörelse och våldsamt motstånd.

Classic Car week

Under måndagen rapporterades det också in sex narkotikabrott av ringa slag och en grov olovlig körning.

Högt spelande musik

Sedan förra året har polisen kunnat bötfälla de som spelar hög musik direkt på plats. Spelandet har även fortsatt i år, vilket flera ringt till polisen om, och under måndagen bötfälldes två personer för musikspelandet.

Polisen har också utfärdat ytterligare fyra ordningsböter under måndagen.

Ökar kapaciteten

Nu väntar sig polisen att det blir värre och ökar därför kapaciteten under tisdag, onsdag och torsdag, då man bland annat kommer sätta in drönare för att bevaka evenemanget.

– CCW-organsisanon gör allt de kan, och kommunen gör allt de kan. Det här är ju ett fint arrangemang tills 23 på kvällen. Beklämmande är att det är så många ungdomar är ute under midnatt, i en miljö som inte alls är klädsam, säger Stefan Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet