Henrik Rydberg och Alan Ayik tror och hoppas på fler gäster och bättre stämning nu när restriktionerna släppt. I klippet berättar de mer och förberedelser och förväntningar. Foto: Jessica Hansson / SVT

Förväntansfulla krögare i Dalarna hoppas på fler gäster

Uppdaterad
Publicerad

När covid-restriktionerna nu släppt ser de restaurangchefer som vi har pratat med ljust på framtiden. Samtidigt behöver många restauranger och pubar återanställa personal som fick gå när pandemin bröt ut.

Med start ikväll får gästerna agera precis som de gjorde innan pandemin. Krögarna tror på bättre stämning och fler gäster när människor letar sig ut i det restriktionslösa nattlivet.

– Det kommer bli riktigt kul, många har redan hört av sig och säger att de kommer ikväll. Det blir party ikväll, säger Alan Ayik, restaurangchef på Pitchers i Borlänge.

Coronaviruset i Dalarna

Behöver anställa fler

Covid-restriktionerna blev en hård smäll för restaurangbranschen, många fick göra sig av med personal när gästerna uteblev. När saker och ting nu ska börja återgå till det normala behöver flera ställen bemanna upp igen.

– Den processen satte igång för några veckor sedan men det är svårare än vad man tror. Många av de som fick sluta har hittat annat att göra, så det är inte så enkelt. Därför tar det en stund innan vi blir fulltaliga igen. säger Christian Cederferm, vd, O´Learys i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet