Bra återväxt i bandyn i Grycksbo

Uppdaterad
Publicerad

I Grycksbo är det full fart inom dambandyn. Säsongen 2014/2015 stod Grycksbo IF som segrare i damallsvenskan och F17-laget spelade semifinal i flickallsvenskan.

Det var andra året i rad som Grycksbo IF:s F17-lag nådde SM-slutspelet i flickallsvenskan. Laget består till betydande del av samma tjejer som förra helgen vann årets damallsvenska. I den vann Grycksbo åtta av sina 10 matcher. 

Göra bästa möjliga

Semifinalerna för F17 avgjordes i två matcher och Grycksbo låg under med 8-0 efter bortamötet mot småländska Skirö. Det blev till slut förlust med totalt 5-13.

Full av tillförsikt

Det finns även andra orter representerade i Grycksbolaget som tränas av förre landslagsspelaren Eva Palm Uhlin. Hon är full av tillförsikt när det gäller dambandyn i Grycksbo och Dalarna.

– Vi har i Grycksbo fokuserat på att tjejer och killar ska ha lika villkor när det gäller idrott och det har gett resultat. Vi gick upp som ett flickallsvenskt lag i damallsvenskan och vann. Om 5-6 år tror jag vi kan vara med i Sverigetoppen, säger Eva Palm Uhlin.

Men redan på lördag ges alltså tillfälle för Grycksboborna med flera att vara med om en bandyfest på hemmaplan.

– Många åker och kollar på bandy, så jag tror det betyder mycket för många i Grycksbo, säger Maja Andersson som redan ser fram mot nästa säsong på bandyisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.