Friidrott – Susanna Kallur slog personligt – igen

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur från Falun var i toppform i den avslutande Golden league-tävlingen i Berlin. Hon vann överlägset och slog personligt rekord med 12,49.

Susanna Kallur vann med otroliga 18 hundradelar i Berlins Golden league. Nu är hon bara två hundradelar från Ludmila Engquists svenska rekord på 100 m häck.

Kallur har visat storform efter fjärdeplatsen i VM. På söndagen kom tredje raka Golden league-segern i rad. Kallur dominerade loppet över samtliga tio häckar och skar efter 100 meter mållinjen på 12,49. Svenskan, som förbättrade sitt personliga rekord med två hundradelar, var hela 18 hundradelar före tvåan Michelle Perry. En evighetsmarginal på en så kort distans som 100 meter häck.

Men den 26-åriga Falutjejen skulle gärna ha sett att hon sprungit tre hundradelar snabbare, och då raderat ut Ludmila Enquists svenska rekord. Kallur trodde hon kunde ha gått under rekordet om hon inte slagit en häck under loppet.

I årets VM vann Perry på tiden 12,46, men var då långt in på Kallurs bana och hindrade svenskans passage över den sista häcken. Kallur slutade då fyra på 12,51. Det står mer och mer klart att knuffen från Perry inte bara kostade Kallur en VM-medalj, den kan också ha kostat ett VM-guld. (TT/SVT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.