Linnea Larsson är en av styrelsemedlemmarna i Insjöns Gaming Club som är delaktiga i skapandet av en e-sportarena på fritidsgården Jippo i Insjön. Bilden till höger är från ett tidigare lan på fritidsgården. Foto: Privat, Mats Johansson/Leksands kommun

Fritidsgård satsar på e-sport: ”Inte hälsosamt att spela ensam”

Uppdaterad
Publicerad

Ett bidrag på drygt 350 000 kronor, eller 369 231 kronor för att vara exakt, har möjliggjort en satsning på en e-sportarena på fritidsgården Jippo i Insjön. Tanken är att skapa gemenskap bland unga – genom att erbjuda dem ett ställe att utöva e-sport på.

– Det är inte hälsosamt att sitta helt ensam, så ett mål med det här är att få dit ungdomar så att de kan spela tillsammans. Vi vill stoppa det isolerande spelandet, säger Linnea Larsson.

Hon är en av styrelsemedlemmarna i den nyskapade spelföreningen Insjön Gaming Club, IGC, som är med och planerar och utför satsningen på fritidsgården.

– Jag är nyast i det här, och kom in för någon månad sedan. De andra har planerat i lite mer än ett år, säger Linnea Larsson.

”Blir någonting annorlunda och utmärkande”

Att det nu blivit möjligt att skapa arenan beror bland annat på ett bidrag på drygt 350 000 kronor från Leksands Sparbank.

– Det betyder väldigt mycket att vi kan göra det här. Just nu finns det ingenting likanande i närheten och det finns heller inte så mycket för ungdomar att göra. Det här kommer att bli någonting annorlunda och också utmärkande för Insjön, säger Linnea Larsson.

”Inget tak på hur gammal man får vara”

Förhoppningen är att allting ska stå klart i början av nästa år. Tills dess ska ett antal bord, tio datorer, spel och tv-skärmar finnas på plats. Dessutom ska lokalen förses med hög bandhastighet och mysfaktor.

– Sen är alla från 13 år och uppåt välkomna. Vi har inget tak på hur gammal man får vara, utan är man 60 plus så får man också komma, hälsar Linnea Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.