Frontalkrock utanför Tandådalen – barn bland de drabbade

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade strax efter åtta på torsdagskvällen mellan två personbilar. Två barn ska finnas bland de drabbade.

Olyckan är enligt de första uppgifterna en frontalkrock mellan två bilar i närheten av Tandådalen i Malung-Sälens kommun.

Totalt sex personer är inblandade enligt polisen, varav två är barn under tio år.

– Det ska ha varit en frontalkrock i 50-60 kilometer i timmen, berättar polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Inte livshotande

Räddningstjänst, ambulans och polispatruller är på plats och jobbar för fullt vid 20.50.

– Det ska vara både blödande sår och smärtor i olika delar av kroppen hos ett par av de inblandade. Men det ska inte röra sig om några allvarliga eller livshotande skador i nuläget, säger Jiglind.

Vårdpersonal gör kontroll av alla på plats. Lite senare på kvällen rapporterar polisen att två personer har förts till sjukhus för kontroll.

Misstänkt vårdslöshet

Det har varit totalstopp på vägen medan räddningsarbetet pågick, och bärgare ringdes in för att ta hand om fordonen. Vid halv tiotiden kan trafiken rulla igen enligt Trafikverket.

– Det ska vara riktigt, riktigt halt på platsen med snömodd, så det verkar kunna vara någon form av orsak till det hela, säger Sophia Jiglind.

Patrull på plats har också skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.